tirsdag den 30. december 2014

I 2015 vil jeg...

Så er det ved at være ude med 2014. Gad vide, hvor lang tid, der skal gå denne gang, inden jeg vænner mig til at skrive et nyt årstal. Uanset hvad, så er det allerede i morgen, at vi skruer os i lidt fint tøj, nyder god mad og ønsker dem vi er omkring godt nytår.

Det er jo også en oplagt mulighed for at skue både lidt baglæns og ind i fremtiden. Jeg har et par punkter, som jeg er kommet frem til, at der skal fokuseres på i det nye år. Nogle er lidt større og andre helt nede i detalje- og småtingsafdelingen. Men det er alt sammen noget, som jeg håber, der kan lykkes i 2015. Ingen af delene er et nytårsforsæt, i stedet er det bare mine tanker for og drømme om, hvad der skal ske i de kommende tolv måneder.

Har I også nogle tanker omkring, hvad der skal ske i 2015?


  • (Forhåbentligt) Være færdig som studerende og få min kandidattitel
  • Gøre alt, hvad jeg kan for at finde et job, som gør mig glad og udfordrer mig
  • Flytte med eller tage på et længere besøg, når manden skal flytte til Sverige for en periode
  • Komme langt oftere af sted til fitness end i sidste halvdel af 2014
  • Tage de kritiske briller på og lave en liste over, hvad jeg mangler i min garderobe. Den vil jeg have indprentet i baghovedet (evt. skrevet som en note på mobilen), når jeg kigger i butikker og på webshops
  • (I forlængelse af ovenstående) Komme endnu tættere på en god og alsidig basisgarderobe, hvor de enkelte items kan kombineres på kryds og tværs, så garderoben er dynamisk og byder på mange muligheder 
  • Få fokus på sund og varieret kost, som jeg var god til i starten af dette år
  • Prioriterer oplevelser med manden. Det behøver ikke at være dyrt, fancy eller pompøst. Små hverdagsoplevelser og rarheder såsom aftengåture, indtage frokosten som picnic, spille brætspil og lignende kan snildt være nok
  • Få gang i symaskinen. Så jeg kan sy lidt tøj til mig selv og til de babyer, der er i min omgangskreds
  • Huske mig selv på at få tid til veninder og familien proppet ind i kalenderen, så det ikke nedprioriteres eller småglemmes
  • Svinge pensler og fine farver hen over et lærred eller to. Jeg savner den proces, det er at male et billede
  • Tage flere billeder med vores gode kamera. Det er så nemt at knipse løs med mobilen. Men der er altså noget særligt i at fotografere med et ekstra godt kamera og efterfølgende lege med billederne i et redigeringsprogram
  • Få fremkaldt nogle billeder. Eventuelt vil jeg lave et par fotobøger. Det er eddermame sjældent, vi får fremkaldt nogle af alle de rare minder, der er forbundet med fotos. Blandt andet vil jeg samle de bedste fra vores bryllup og få dem fremkaldt.

fredag den 26. december 2014

I slipper ikke

Selvom julen så småt er ved at være overstået, og Blogland flyder over med dem for tiden, så undgår I ikke en oprigtig, højtråbt og vaskeægte julehilsen herinde. Mange af jer er sikkert ved at finde vej mod endnu en af de mange familiesammenkomster, som min yndlingshøjtid jo typisk bringer med sig. Manden og jeg har ingen julefrokost på programmet i dag, men vi lægger nok lige vejen forbi mine bedste forældre med en buket blomster, et "tak for gaverne" og ikke mindst et kæmpe stort tillykke - de kære to har været gift i 61 år i dag. Det er eddermame noget af en årrække at have bag sig som ægtefolk. Imponerende og lidt af en bedrift.

Har I fået plads til endnu en portion julemad? Efter liiige rigeligt på tallerkenen juleaften og en masse mad til gårsdagens julefrokost, var jeg slet ikke sulten, da jeg vågnede i morges. Klemte dog alligevel lidt franskbrød (den helt lyse slags, fy fy) og lidt julesmåkager ned. Det må kunne løbes væk, tænker jeg.


Jeg håber, I har haft nogle fantastiske juledage med smil, lækker mad, kærlighed, minus på stresskontoen og rart samvær. Min jul har i hvert fald været skøn. Vi fejrede juleaften med svigerfamilien hjemme ved svigerfar. En herlig aften i stille og roligt tempo, hvor der var tid til at nyde både duften af julemad, flæskestegen og anden, de tændte lys i hver en vindueskarm, de andre omkring bordet og åbning af de overvældende mange gaver. Vi tog det afslappet, og bilen var pakket med kurs mod mandens og mit hjem på den anden side af klokken 23.

Hvordan jeg tilbragte d. 24. om dagen, og hvad der gemte sig til mig bag alt gavepapiret får I nok indblik i ved senere lejleighed. Nu vil jeg trække blogstikket ud for i dag, få gaverne lagt på plads, ryddet op i hytten og sagt glædelig jul til mine bedsteforældre. Og muligvis skimmet lidt udsalg på diverse webshops. Skøn 2. juledag!

søndag den 21. december 2014

Min ønskeseddel: Kluns

Det er da vist ved at være allersidste udkald for at dele lidt juleønsker. Nu mangler jeg så også kun de bløde pakker indeholdende kluns, som jeg har samlet lidt sammen på collagen. Jeg er, som nævnt mange gange efterhånden, blevet en del mere selektiv omkring, hvad der får opholdstilladelse i mit tøjskab på grund af det sidste års shoppingstrategi. Jeg ved derfor med garanti, at jeg vil skambruge alle de beklædningsdele, som er endt på min ønskeseddel. Man må da sige, jeg favner bredt. Fra regntøj til blonder. Jeg er ikke for fin til nogle af delene, haha.

Som lille var de bløde pakker vel sjældent de fedeste. Altså, jeg blev glad nok for tøjet i pakkerne, men de var ikke lige så spændende at pakke ud - for der lå jo stensikkert ikke en Barbiedukke eller noget Polly Pocket bag det glitrende papir og tætforseglede gavebånd. De sidste mange år har jeg ikke haft det på samme måde. Jeg elsker både de bløde og hårde pakker - dem der siger underlige, raslende lyde, når de rystes lidt og dem, der er flade som en konvolut eller et gavekort. Jeg sætter pris på hver en gave med mit navn efter "Til:".


1// Regntøjet fra Mckinley. Det lækre ved dette sæt er, at bukserne er forholdsvis smalle og ikke "puster sig op", så det ligner, man har ankler på tykkelse med træstammer. Designet er tilpas afdæmpet og praktisk, hvilket mit næste regnsæt skal være.
2// Strikbluser med rund hals, nogenlunde stramme ærmer og i bordeaux, mørkegrøn, navyblå, sort eller grå må hjertens gerne springe frem bag julepapiret.
3// En grå kjole, der både kan styles til fest og hverdag, mangler i min garderobe. Denne er fra Ganni og et virkelig godt bud på den perfekte og alsidige grå kjole.
4// Draperinger, smuk farve og en super pasform. Kjoleperfektion. Den smukke blå kjole er fra Stine Goya og fås i andre farver (modellen hedder Brush) og med både lange og korte ærmer.
5// Stroptop med de yndigste blonder, som skal sikre, at jeg ikke skiller på midten. Der er intet værre end sådan en gang hud flashet på tværs af ryggen eller maven. Jeg ønsker mig derfor en sag som denne, som skal bruges som top under mine bluser, cardigans og t-shirts.
6// Forsvinder jeres strømpebukser også på mystisk vis? Det gør mine. Derfor må der virkelig gerne være pakket et par eller fem ind til mig i år. Både de tykke, de tynde og de lidt sjovere må bo i min strømpekasse.
7// Lige nu ejer jeg kun en almindelig cardigan i mørkeblå. Den bliver brugt så ofte, at jeg er bange for at slide den op. Lidt aflastning må der til i form af cardigans med rund hals og lidt stramme ærmer og gerne fra den sorte eller mørkegrå ende af farveskalaen.

Er der tøj på jeres ønskeseddel?

Kom bare an jul

Pyha, jeg overlevede. Specialet, tre styks i fysisk eksemplar og et digitalt, blev langt hen over skranken fredag middag. Endda mere end to timer før deadline, hva'beha'r?! På den ene side er det en gigantisk lettelse og sort skyg af konstant smådårlig samvittighed, der forlod mig. Dårlig samvittighed over at bruge for lidt tid på specialet, manden, familien, veninderne, jobbet. Alting skulle til sidst prioriteres ned til den mindste time, og specialet stak af med al min tid i dagene op til afleveringen. På den anden side er det komplet uvirkeligt. Specialeslutspurten er overstået, og nu er jeg kun studerende, indtil jeg har fået min karakter. En skolegang der, med kun få pauser, har varet i over tyve år! Og så bliver ens speciale altså lidt som "ens barn", og det er en meget mærkelig tanke, at der nu er nogen, som skal vurdere og dissekere det stykke arbejde, jeg har puslet med de sidste seks måneder.

Nu kan julen bare komme an. Jeg har tid og overskud til at omfavne julestemningen og glæde mig helt vanvittigt meget til årets absolut hyggeligste aften. Nye aftaler er allerede flyttet ind i min kalender. I dag har jeg været på arbejde i seks timer. I morgen åbner jeg butikken, knokler igennem nogle timer, får styr på de sidste julegaver, julehygger og snakker med en veninde og drøner til æbleskiver hos min ene svigerinde. På vejen hjem skal manden og jeg gå gennem byen og nyde alle julelysene. Lillejuleaften står den igen på butikken, alle julegaverne skal pakkes ind, og vi skal ud til mine forældre, som vi ikke holder jul med i år, hvor juletræet skal pyntes, og vi ønsker hinanden glædelig jul. Jeg kommer ikke til at kede mig :-)

Er I kommet i julestemning? Og har I styr på alle gaverne?

Jeg glæder mig til at kunne holde lidt velfortjente julefridage, hvor der skal nydes alt, hvad der bare minder om gran, gløgg og gaver. Julen er i sandhed en skøn tid, og den kan bare komme an. Jeg er ved at være helt klar.




søndag den 14. december 2014

Jeg glæder mig i denne tid

Der falder sgu ingen julesne hvid, men nu får i lige ordentlig portion jeg-glæder-mig-til. For selvom alting virker lidt surt for tiden (og vådt og blæsen - giv mig noget vintervejr!), så er der eddermame lys for enden af specialetunnelen, kan jeg love jer. Der er faktisk en hel liste af ting, jeg går og glæder mig kodylt meget til. Der er, selvfølgeligt, en smule juleri ind over, men der er faktisk også andre spændende ting i den kommende fremtid.

Går I og glæder jer til noget for tiden? Billedet her afslører vist, hvad der absolut topper min liste, haha.


Lidt af det, jeg går og ser frem til i den kommende tid:

  • Aflevering af specialet! Med en rød ring rundt om datoen, hvor jeg afleverer opgaven og dermed får en nogenlunde almindelig hverdag tilbage i mit liv. Ord kan ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til fredag klokken 14 (forhåbentligt et par minutter før deadline), hvor jeg langer en helvedes masse akademiske sider over disken og får friheden tilbage.
  • En tur i frisørstolen. Jeg har bestilt tid til ordning af manken lørdag d. 20. om morgenen. Det skal fejres med en omgang selvforkælelse, at jeg har klaret specialeslutspurten. Og så taler vi slet ikke om, hvor meget jeg har forsømt hårpragten på det sidste og i dén grad trænger til at få givet den lidt kunstigt åndedragt ved frisøren.
  • At se familien igen, som jeg skal til min fætters fødselsdag om lørdagen. Jeg har hverken haft tid eller overskud til ret meget familiehygge på det seneste, så det bliver skønt.
  • Lørdag aften kommer en veninde fra København på besøg. Hun er i Odense hen over julen, så vi blev enige om, at min aflevering af specialet skal fejres. Om det bliver med drinks iført høje hæle eller placeret på sofaen med kaffe og bland-selv-slik inden for rækkevidde har vi aftalt er op til min tilstand, haha. Begge dele lyder lige perfekt i mine ører. 
  • Komme i ægte julestemning. Jeg er ret godt med og glæder mig over denne herlige måned. Den helt ægte julestemning har jeg dog ikke helt haft tiden eller mulighederne til at få på plads. Jeg tager kampen op om under en uge!
  • Købe julegaverne til de nærmeste. Jeg har nærmest ikke været inde i byen her i julen, så det skal jeg bare gå og nyde. Og ikke mindst at hygge og dimse rundt, når gaverne skal pakkes fint ind.
  •  Sove læng. Uden at vågne med snerten af dårlig samvittighed over at forsømme dyrebare minutter, der kunne have været tilbragt på læsesalen.
  • Få motion ind i min hverdag igen. Jeg glæder mig helt overraskende meget til at komme på rette spor igen og plotte motionsplaner i min kalender. Regner med at tage fat, hvor jeg slap med træning til halvmarathon. Og så skal jeg på nogle hold i fitness såsom Pilates, BodyPump og BodyAttack. 
  • Knokle rundt i butikken, som jeg er medleder i. Faktisk elsker jeg at være på arbejde i butikken, hvor jeg både er kassekone (står bag disken) og hjælper til med kommunikation og markedsføring. Der er så god stemning, fine varer, søde kolleger og kunder i julestemning. Det kan tælles på én hånd, hvor mange småsure kunder, der har krydset min vej i biksen, så dem vælger jeg helt at se bort fra.
  • Juleaften. Den her giver vist sig selv, ik'? Selvom det ikke er med min familie i år, så knuselsker jeg alt ved juleaften, og så får jeg set mine forældre lillejuleaften og familien 2. juledag, så jeg kommer ikke til at skulle undvære dem hele højtiden. 
  • Storbyens imponerende puls og uendelige shoppingmuligheder, med efterfølgende noget af verdens smukkeste natur, kølige drinks på stranden og ren afslapning. Jep, vi daffer af sted på en lidt forsinket fejring af vores kærlighed. Bryllupsrejsen til januar går først til New York i nogle dage og efterfølgende to uger på Hawaii. Jeg kan SLET ikke vente!

fredag den 12. december 2014

Min ønskeseddel: Accessories

Vi bliver lidt endnu i ønskeland. Her er egentlig også meget rart at være, synes I ikke? Jeg elsker at gå og udvælge de ting, som jeg virkelig håber på ligger i glitrende papir under juletræet. Denne gang er vi nået til "tilbehøret", hvor jeg har nogle få, men hvis jeg selv skal sige det ret gode, ønsker.

Det gik op for mig, da collagen var lavet, hvor meget jeg åbenbart kører grålige-sort-sølv-agtigt farvetema. Kun afbrudt af guldlynlåsen på den smukke taske fra Marc By Marc Jacobs. Det skyldes nok, at jeg føler mig mest tryg i den farveskala og af erfaring får brugt mine accessories mere, hvis de er i en nogenlunde afdæmpet og enkel farveskala. Nogle få må dog gerne larme og skille sig ud, og nedenstående ønsker er også primært tænkt som inspiration, så dem der giver mig gaverne har en idé om, hvad jeg går og drømmer om. Det er altså ikke en bestillingsliste.


1// Mit uldtørklæde fra Pieces er på mindst fem gange om ugen. Jeg knuselsker det og kyler det om halsen, så snart det er køligt nok til det. Ind i mellem er det bare lige groft og ikke mindst varmt nok. Derfor har jeg stirret lidt langt efter tørklæder ala dette fra Becksöndergaard, som er i lige dele uld og silke. Det findes i et utal af fine prints 2// Jeg mangler en taske, der kan sidde på tværs (cross-over), og hvor der er plads til mobil, pung, nøgler, læbepomade, kalender, hårelastik, solbriller eller andre hverdagsnødvendigheder. Uden den bliver alt for stor at slæbe rundt på. Alle disse har to ting til fælles: de er i læder, og de er knaldhamrende flotte. De er blot som inspiration til, hvilken slags taske, jeg forestiller mig 3// Mere læder, som jeg åbenbart ikke kan få nok af for tiden (har også lige klikket en skindnederdel, men det er en helt anden snak). Jeg har et par quiltede læderluffer, som har holdt mine hænder varme siden 2011. De fungerer stadig fint, omend de kunne trænge til en udskiftning eller lidt aflastning. Jeg synes, detaljen med ruskindet er pænt på disse 4// Lidt lir til øreflipperne i form af øreringe fra Pernille Corydon. Der er nærmest ingen af hendes smykker, jeg ikke bryder mig om. Disse endte dog i top tre over øreringene, og jeg synes, alle sættene er yderst anvendelige til ethvert outfit og enhver anledning

torsdag den 11. december 2014

Min veninde ønsker sig // 2

Endnu en har har jeg set nærmere på en venindes ønsker, som måske kan inspirere jer til at tilføje de sidste ønsker på årets ønskeseddel. Eller give jer inspiration til, hvad I selv kan investere i og give væk til nogen, der fortjener det.

Denne gang er det sødeste Trine, der har sendt mig sine ønsker. Der er altså nogle gode og lidt anderledes i mellem, som man måske ikke lige selv havde tænkt på at skrive på listen. Jeg synes i hvert fald, det er nogle rigtig lækre ting, hun ønsker sig.

Med under to uger til juleaften er det på tide at få styr på de sidste ønsker og ikke mindst komme godt i gang med julegaveindkøbene. Er I allerede godt i gang? Eller måske allerede færdige? Jeg har købt en enkelt gave, og når jeg smækker mit speciale over disken d. 19. december går julehyggen, inklusiv gavekøbene, for alvor i gang. Nøj, hvor jeg glæder mig!


1. Den lækreste bluse med striber og lange ærmer fra Comme Des Garcon. Den ligger i den dyre end af bluseskalaen, men det er altså også lækkert at iføre sig tøj af god kvalitet. Og denne bluse er der uendeligt mange stylingsmuligheder i.
2. Velgørenhed er efterhånden ikke så sjældent på ønskesedlerne. Alligevel er det måske lidt noget, man ikke selv lige havde skænket en tanke som julegave. Men det er jo i virkeligheden en gave, der gavner og glæder andre end modtageren, så tanken bag er skøn. Trine ønsker støtte til et planfadderbarn eller en børneby.
3. Perler og rosenguldfarve i den fineste kombination. Øreringene fra Pernille Corydon er simpelthen så flotte. De er specielle uden at "larme" for meget, så de kan bruges på nærmest daglig basis.
4. Lyngby vasen bor i mangt en vindueskarm. Jeg knuselsker i øvrigt vores, som vi fik til vores bryllup. Denne udgave i hvid og mat er fin, enkel og vil pynte i ethvert hjem.
5. Termokopper kan man næppe få for mange af, og denne er med den skønneste Wiinblad-illustration. Det er altid hyggeligt at drikke kaffe eller the af smukt porcelæn.
6. Trine og familien skal ud at rejse til januar, og hun kunne godt tænke sig at iføre sig disse sorte shorts med blondekant. Jeg har selv haft dem med herinde på en collage før og endda gramset på dem flere gange i Magasin, så jeg forstår ønsket til fulde. De måtte også gerne bo her!
7. Undertøj er sjældent noget, jeg gider kaste moneter efter. Men lidt nyt og lækkert til det inderste lag er altså et rigtig godt ønske. Sættet her er enkelt og fint på samme tid, og vigtigst af alt ser det behageligt ud.
8. Læbestiften fra Nilsens Jord har den pæneste lyserøde farve. Jeg er selv begyndt at være glad for bare en snert af farve på mundtøjet til dagligt, og jeg har også selv en læbestift på min ønskeseddel. Trine ønsker sig denne, som er i en skøn lyserød farve.
9. Godt fodtøj er altid rart. Men det er særligt rart, når man skal trave rundt på en ferie. Derfor er sandalerne fra Birkenstock et oplagt ønske. Jeg har præcis samme model i præcis samme farve, og jeg er rigtig glad for mine.

Ud over tingene fra collagen ønsker hun sig også et gavekort til hot yoga. Et anderledes, personligt og sjovt ønske, synes jeg. Jeg har aldrig selv prøvet hot yoga, men jeg kunne sagtens finde på at ønske mig et gavekort til noget lignende i motions-/velværeafdelingen.

mandag den 8. december 2014

En nem madplan

Den sidste specialeslutspurt er ved at tage sin form. Der er 11 dage til aflevering, så det er ikke ved gryderne og panderne, jeg kommer til at spendere allermest tid og energi i den kommende tid. Derfor er ugens madplan også forholdsvis nem, så jeg kan sidde ude på læsesalen til ud på eftermiddagen/aftenen og stadig nå at bikse aftensmaden sammen, eller sætte manden til det, som har tilbudt sin hjælp :-)

Mandag: Madpandekager med kødsovs (inkl. chilibønner) og cheddarost. Guacamole til.

Tirsdag: Jeg arbejder til sent om aftenen på læsesalen med en veninde. Manden spiser rugbrød.

Onsdag: Julemedister, frisk rødkålssalat, kogte kartofler og grønlangkål

Torsdag: Kartoffel-porrersuppe med baconknas

Fredag: Kyllingefileter med rester af rødkålssalaten

Der er handlet ind til herlighederne i Rema1000, så det skal jeg heller ikke skænke en tanke i løbet af ugen. Vi bytter sikkert rundt på nogle af dagene, men nu ved vi i hvert fald, hvad der er på menuen.


lørdag den 6. december 2014

Julefavoritter

Sidste år skrev søde Rebekka det her indlæg om hendes julefavoritter, og jeg elsker sådan nogle indlæg. Det oser af julestemning, og på trods af specialetravlhed (under to uger til aflevering!), så har den rare fornemmelse af jul sneget sig ind på mig. Hermed lidt af mine julefavoritter :-)

Yndlingsjulesang:
Generelt er jeg vild med klassiske ala "Driving home for christmas", "It's beginning to look a lot like christmas" og "Happy Xmas (War is over)". Der ud over ELSKER jeg julekalendersange, og jeg skamhøre playlister på min mobil med de bedste fra DR og TV2. Nissebanden, Pyrus, Krummernes Jul, Julestjerner og lignende. Har desuden en svaghed for Kim Larsens udgave af julesangene.



Yndlingsjulekalender:

Jeg kan umuligt vælge én. Helt alvorligt, så er jeg mere end almindeligt vild med julekalendere. Også selv om jeg godt ved, at det hele ender lykkeligt, og julen bliver reddet i sidste ende ;-) Blandt de bedste er Pyrus (Alletiders Jul, Alletiders Nisse og Alletiders Julemand og ikke, jeg gentager IKKE, Alletiders Eventyr, den var horribel!), Nissebanden i Grønland og Krummernes jul. De nyere synes jeg faktisk har været rigtig gode her i blandt Jul i Valhal, Pagten, Julestjerner og Tvillingerne og Julemanden. Jeg kan i øvrigt se julekalender året rundt. Havde en tradition med en barndomsveninde om at ligge på sofaerne i pyjamas en god del af sommerferien og se Pyrus.



Julemaden:

Menuen afhænger af, om vi holder jul med mandens eller min familie. I år holder vi med mandens og der er det traditionelt flæsesteg, brunkartofler, hvide kartofler, sovs, rødkål, rødkålssalat og noget ribs- eller paradisæblegele. Til dessert er der frugtsalat. Manden og jeg savnede dog andestegen, så sidste år kokkerede vi selv en andebryststeg og i år laver vi en hel andesteg. Desuden laver mandens bedstemor ris ala mande de år, hvor vi er med til jul. Der er intet på sådan et julebord, jeg ikke kan lide, så jeg spiser det hele (også salaten og frugtsalaten, haha). Der snackes konfekt og småkager før og efter det store måltid.

Yndlingsjulesmåkage:
Endnu et svært valg! Tror det er vaniljekranse. Og ellers pebernødder bag med Lagkagehusets opskrift. Af andre søde juleting er jeg besat af brændte mandler, mandler med lakrids og hvid chokolade, honningkager og konfekt.



Bedste julegave: 

Hvert år har jeg fået lige det, jeg ønskede mig. Så hvert år som barn indeholdt en ny "bedste julegave". Mindes jeg fik en Melanie B Spice Girls Barbie, som jeg ønskede mig overdrevet meget. Den forblev min yndlings-Barbiedukke. Jeg kan huske, jeg for cirka fem år siden fik et digitalkamera af mine forældre, som jeg blev rigtig glad for. I mine unge teenageår fik jeg et par Dieselbukser, mener det var af min farmor og farfar, som jeg virkelig havde drømt om, da de var meget dyre. Mine forældre gav mig i 2003 en brun vinterjakke, som jeg knuselskede og brugte lige indtil for nogle år siden, hvor den gik i stykker. Manden har givet mig de smukkeste øreringe, den lækreste dobbeltdyne og en iPod med sød tekst indgraveret, som også har gjort indtryk.

Mindst heldige julegave:
Jeg kan ikke huske en dårlig julegave. Der har sikkert været nogle, jeg blev småskuffet over som barn, men jeg kan simpelthen ikke huske dem. Så det må være noget tøj, der ikke har passet i størrelsen. Det kunne dog nemt fikses ved at bytte det til den rette ;-)


Selskab juleaften:
Igen afhænger det af, om det er min eller mandens familie tur til at få os på visit. Når vi holder med manden er der ud over os svigermor, svigerfar, mine to svigerinder, svigermors kæreste og svigerbedste (mandens farmor). Holder vi med min familie er der, ud over manden og jeg, mine forældre, min bror, min farmor, min farfar, min faster, min onkel og mine to fætre.

Yndlingsjulepynt:
Lige efter vores bryllup købte manden og jeg en lille trægris i rød, som for første gang i år er kommet på vores minijuletræ. Den er jeg ret glad for, da den minder mig om den mest fantastiske kærlighedsfest. Ellers er jeg rigtig glad for det, jeg har arvet fra mine forældre, da det minder mig om min barndom, eller fået af mine veninder i pakkekalender. Vi har desuden en lyskæde, som jeg har fået af mine forældre, som hænger rundt i vores vindue året rundt, den giver så hyggelig stemning.


Julekalendergaver:
Den stod på pakkekalender fra mine forældre (nok primært min mor, der agerede nisse) indtil jeg var næsten 20 år. Jeg elskede det og blev aldrig træt af det, selvom min bror valgte adventsgaver, da han blev teenager. For mig var det magisk med en lille og sød gave hver dag i nissesækken. Nu får jeg pakkekalender af mine to dejlige veninder. Indtil i år har vi givet hinanden pakkekalendere alle tre, så jeg fik en hel kalender fra hver og dermed havde to gaver at stå op til hver morgen. I år har vi skruet lidt ned for antallet, så vi er gået sammen to og to om at lave pakkekalender til den tredje veninde, og vi har derfor "kun" købt 12 til hinanden i år.

Julekatastrofer:
Der har vist ikke været deciderede julekatastrofer. I så fald har jeg lykkeligt fortrængt dem. Dog var der en mindre krise det første år, vi holdt med mandens familie. Bedstemoren lavede ris ala mande kun for min skyld (vi var dog fem i alt, der endte med gerne at ville have det), og hun var så glad for at gøre det for mig, så jeg kunne føle mig lidt hjemme. Da vi skal lune kirsebærsovsen viser det sig, at hun har taget fejl og købt jordbærsovs. For mig gjorde det ikke så meget, da det smagte rigtig fint alligevel og var jordens sødeste tanke at lave det bare til mig. Bedstemoren derimod fik vist ødelagt lidt af sin juleaften over den lille fejl, så der var lidt krisestemning, lige da det blev opdaget, at hun havde købt forkert. Og så er det, i mine øjne, lidt kritisk, at vi ikke går rundt om juletræet i mandens familie.


torsdag den 4. december 2014

Hvordan gik det med min shoppingstrategi?

I slutningen af november kunne jeg tælle sammen og gøre statistik over et års shopping. I kan læse mere om min shoppingstrategi og alle indlæggene om emnet her. Det har været helt enormt lærerigt for mig at tage kampen op og kaste mig ud i det her projekt. Jeg er blevet meget mere kræsen og selektiv omkring, hvad der skal flytte ind i min garderobe. Hvilket har gjort, at jeg er meget gladere i længere tid for det, der så ender med at komme med mig hjem. Passer det sammen, med det jeg allerede har? Er kvaliteten god nok? Er pasformen lige i øjet? Kan noget lignende findes til en bedre pris? Sådanne spørgsmål har jeg stillet mig selv konstant, og det er mundet ud i følgende shopping mønster fordelt over de enkelte måneder.


Målet var at holde mig under de 30 køb på 12 måneder, og hvis man trækker de 12 erstatningskøb fra, som ikke tæller med i opgørelsen, så er det sørme lykkedes mig! Faktisk skal de to returvarer jo også trækkes fra, da de ikke længere er bor hos mig. Selv uden at trække returvarer fra, så kunne jeg have gjort mig hele tre køb mere og fortsat holdt mig under loftet. Overraskende og godt gået, hvis I spørger mig ;-)

Det er tydeligt, at januar, og maj er månederne, hvor jeg svingede dankortet oftest. De 27 køb (inkl. fejlkøb og returvarer) fordeles på 12 måneder, og jeg har dermed i gennemsnit gjort mig 2,25 køb om måneden. Købene er udspecificeret nedenfor.



Egentlig er jeg mest stolt over, at jeg i den grad har minimeret andelen af fejlkøb og returvarer. Fire af sådanne køb på et år er helt fint for mig, da jeg normalt ville have impulsshoppet og begået langt flere fejlkøb - som jeg aldrig ville gå taget mig sammen til at returnere.

Hvor mange penge er så sparet? Virkelig interessant vinkel på projekt for en Joakim Von And-type som undertegnende. Jeg har derfor regnet køb, fejlkøb og returvarer sammen til deres originalpris og derefter den pris, jeg har betalt. Originalprisen på køb, fejlkøb og returvarer var 13.055,03 kroner. Jeg har betalt 7.427,37 kroner for varerne og dette er en besparelse på 5.627,66 kroner. Virkelig en rar tanke for gnieren i mig. Jeg går også efter tilbud, når jeg ikke shopper efter en strategi, men jeg har været bedre til at vente på tilbud og holde øje, da jeg har været mere klar omkring, hvad jeg gik efter at købe. Med andre ord har jeg gjort en samlet besparelse på 43,11 %, og jeg har i gennemsnit shoppet for 618,95 kroner pr. måned. Når jeg tænker over, hvor gode køb, og til tider dyre, jeg har gjort mig, så er jeg godt tilfreds med det tal. Udregner man gennemsnitsprisen for de 27 køb, så er den 275,09 kroner, hvilket er overraskende lavt. Jeg har købt i begge ender af skalaen lige fra øjenbrynsblyant til 11,25 kroner og jumpsuit til 75 kroner til støvler for 1170 kroner og solbriller for 1025 kroner.

Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg vil køre projektet igen her i det nye år. Her i december gør jeg ikke, da jeg har lidt shoppingcravings at få stillet, haha. For jeg har haft svært ved at holde min shopping på så lavt blus i et helt år, omend jeg stadig har min omhug og skeptiske udvælgelse med mig samt min shoppingliste med de resterende ting, jeg ikke nåede at få købt. Så jeg er meget bevidst om, hvad jeg reelt mangler. Og jeg har helt bestemt lært min garderobe langt bedre at kende igennem projektet. Min trang til hele tiden at investere i nye ting var også klart størst i starten af projektet, så jeg er ret sikker på, at jeg ikke går tilbage i samme (over)forbrugsmønster som før. Måske vil jeg køre det for en kortere periode i det nye år. Det kunne jeg sagtens forestille mig.

Hvordan er jeres shoppingvaner? Og er I tilbudshajer ligesom mig?

tirsdag den 2. december 2014

Min ønskeseddel: Bolig & Blandet

Rigtig glædelig december, for pokker! Det er utroligt, at en inkarneret julefan som undertegnede slet ikke har lavet et decemberindlæg endnu. Der har været nok at se til siden weekenden med julekagebaning, butikken, specialet, spisning ved mine forældre, juletræsindkøb, pyntning af adventsstage og årets julestykke i teateret.

Til gengæld skyder jeg julemåneden i gang med endnu en del af min ønskeseddel. Denne gang er det ting til boligen og andre blandede sager, som ikke hører til i de resterende kategorier. Håber det kan give lidt inspiration til jeres, hvis I ikke for længe siden har sendt den af sted. Jeg elsker, at man kan ønske sig nogle af de ting, som man ikke lige får investeret i selv i løbet af året.

Har I fået færdigbrygget jeres ønskesedler? Og er der noget til boligen på?



1. Vi kunne godt bruge en ny dug, og jeg har forelsket mig i denne "Splash" fra Ferm Living. Jeg har skrevet den på ønskesedlen i både grå og blå, da jeg simpelthen ikke kunne vælge. Tænker den grå er helt afdæmpet og vil passe til enhver anledning, og at den blå vil klæde vores service fra Royal Copenhagen rigtig godt 2. Den her lampe kan jeg se flere muligheder i. Herhjemme vil den både kunne bruges i stuen og i soveværelset, hvor jeg faktisk allerede har tiltænkt den en plads. Den skal stå i vindueskarmen og erstatte den vi har lige nu, og som vi begge er trætte af. Denne vil være en super erstatning 3. Denne Nike-sko forelskede jeg mig allerede i, da vi var i San Francisco. Det er modellen "Internationalist", og jeg er vild med disse tre farvekombinationer, som alle står på årets ønskeseddel. Et par nye sneakers kan man jo altid bruge 4. Min Macbook Air kunne godt klare en smule aflastning i form af en ekstern harddisk. Jeg vil bruge den til at gemme billeder og vigtige filer på, så de ikke forsvinder, hvis computeren en dag strejker. Denne skulle ifølge manden (jeg har ingen forstand på det) være ganske fin, og så er farven da lidt sjovere end de sorte og aluminiumsfarvede 5. Min telefon har holdt uden siden maj 2011 og er en iPhone 4 (nope, intet S bagefter). Den er ved at være forældet, sløv i optrækket og så driller batteriet med, at den pludseligt løber tør, selvom der står 20-30 % strøm i hjørnet. Selvom det er totalt urealistisk, så har man jo netop til jul lov til at ønske, og derfor er en ny mobil på min liste. Jeg er mest til 5S'erens design, da 6'eren virker meget stor. På den anden side er det nyeste teknologi jo nok aldrig en dum investering. Men om det er en 5S'er eller en 6'er betyder ikke alverden for mig 6. Jeg har omkring 10 i forvejen af disse Contrast krus fra Royal Copenhagen. Vil gerne tilføje lidt flere til den farverige samling, og disse er et udpluk af de få farver, jeg endnu ikke har i køkkenskabet 7. Lækkert træningstøj er et must, hvis jeg skal holde motivationen ved lige. Derfor ønsker jeg mig noget nyt, da noget af det gamle er godt slidt. Desuden ligger det gode træningstøj altid til vask, hvilket er SÅ træls, så der må gerne flytte lidt nyt ind 8. Vi har Mega Mussel tallerkener i "aftensmadsstørrelse" og hvid riflet frokosttallerkener, og jeg vil elske at mixe dem med disse blå, dybe tallerkener. Jeg synes farven er vildt flot, og så er de afdæmpede uden at blive kedelige. Vores nuværende dybe tallerkener er nogle, manden fik med hjemmefra, da han flyttede for syv år siden. Der er skår i, og de lidt brugte og trætte efterhånden 9. En god sports-bh er noget, jeg aldrig selv får købt. Men jeg vil gerne have noget af god kvalitet og pasform på fra inderst til yderst, når jeg træner. Derfor er det er oplagt juleønsker, som jeg vil få god gavn af.